7 jaja
7 kashika shecera
5 kashika brashna
3 kashike kakaa
1 prashak za pecivo
Priprema kore:
Pechenu koru ohladite i prerezite na tri dijela. (ja sam cijelu smjesu podijelila u 3 male tepsijce tako da su ispale tri kore i nisam morala nishta da rezem)
Krema:
o,5 litre mlijeka
20 dkg shecera
6 kashika brashna
20 dkg maslaca ili margarina
20 dkg chokolade
1 kashika ruma
6 kashika mljevenih oraha
1 vanilin shecer
Priprema Kreme:
Kuhajte mlijeko s 20 dkg shecera. Kad prokuha dodajte 6 kashika brashna rastopljenih s mlijekom. Kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa zgusne. Ohladite kremu.
Kad se krema ohladi, dodajte 20 dkg maslaca ili margarina. Podijelite kremu u dva dijela. U prvi dio dodajte 6 kashika oraha, 1 vanilin shecer, rum i 20 dkg rastopljene chokolade.
Naizmjenichno jedan dio biskvita namazite bijelom kremom. Drugi namazite smedjom kremom, a cijelu tortu opet s bijelom.
Tortu mozete posuti mljevenim orasima.

No comments:
Post a Comment